• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Урочисті заходи до Всесвітнього Дня Гідності та Свободи України

Урочисті заходи до Всесвітнього Дня Гідності та Свободи України

2021-11-22

Всесвітній День Гідності – це незалежний, соціальний, політично й релігійно нейтральний проєкт, мета якого – подвигати молодь, учнівство й студентство керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях.

Цього року вже всьоме Всесвітній День Гідності проводитиметься і в України. І відбудеться протягом символічного проміжку часу: з 21 листопада (День Гідності та Свободи України) і до 10 грудня (Міжнародний день прав людини). З кожним роком у нашій країні все більше людей, які щиро поділяють і підтримують ідею Гідності організовують найрізноманітніші заходи та ініціативи. Благодійність, марафони, лекторії, акції – долучитися може кожен! Аби змінити себе і Україну на краще. Адже усі ми – як дорослі, так і діти – творимо світ навколо нас. Від нас залежить, які цінності та світогляд будуть поширюватися у наших родинах, школах, містах, країні і в глобальному суспільстві в цілому.

В закладах освіти Шевченківського району проведено заходи щодо відзначення Дня Гідності та Свободи. А саме, години спілкування: «Герої нашого краю – патріоти України», «Наші випускники – наші герої!», «Герої сьогодення», «Подвиг, що непідвладний часу», «Герої небесної сотні», «Герої не вмирають», « # Гідність. Путівник кожного українця», «Україна – країна нескорених», «Україна – гідності і свободи», «Територія свободи», «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе», «Ми – українці», «Демократичні принципи та цінності», «Моя Україна демократична і вільна, я з нею пов’язую долю свою», «Україна – це територія Гідності та Свободи», «Вони пройшли крізь вогонь і зброю», «Герої завжди поміж нас», «Ми – нація, що пам'ятає», «Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій» тощо.

Організовано засідання «круглих столів»: «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе», «Причини початку Революції Гідності в Україні», «Тернистий шлях до свободи», «Україна – країна нескорених», «Уроки Революції Гідності».

Учнівська молодь переглянула та обговорила відеофільми: «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила», «Зима у вогні: Боротьба України за свободу», «Майдан», «Революція Гідності. Спецпроєкт ІCTV».

За ініціативою лідерів ДЮГО організовано та проведено флешмоби, акції: «Гідність у моїй історії», «Ланцюжок громадянської гідності», «Наш символ Гідності та Свободи», «Стрічка єдності».

У шкільних бібліотеках оформлено тематичні виставки літератури.

Фотозвіт

Кiлькiсть переглядiв: 0