• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Проєкт учнів ХЗОШ № 22 "Маршрут безпеки. Школа без насилля"

Проєкт учнів ХЗОШ № 22 "Маршрут безпеки. Школа без насилля"

2021-04-26

23.04.2021 року на базі ХЗОШ № 22 в рамках Тижня безпеки «Фестивальної весни ХМОУС» у форматі ZOOМ-конференції продовжив свою роботу ІІ тур онлайн-конкурсу «Безпечна школа». Учні ХЗОШ № 22 представили одну з платформ проєкту «Безпечна школа» – «Територія примирення».

Майже 100 учасників заходу отримали змогу познайомитися з проєктом «МАРШРУТ БЕЗПЕКИ. ШКОЛА БЕЗ НАСИЛЛЯ» та взяти участь в онлайн-тренінгу, який провели члени ДЮГО «СТИМУЛ».

«Маршрут безпеки. Школа без насилля» – це мандрівка-подорож важливими питаннями буття, яка складається з п'яти станцій. Цікавою особливістю маршруту є те, що на його станціях працюють фасилітатори – учні старших класів, які розповідають дітям про їх права та обов'язки в цікавий спосіб.

Учасники відвідали всі п'ять станцій маршруту, де на них чекали інформаційні екскурси, правові літературні вікторини, медіаційні вправи. Наприкінці зустрічі подорожуючі зазвичай отримують на добру згадку про подорож путівники-порадники, своєрідні пам'ятки, що містять корисні поради, телефони гарячих ліній тощо. Але зважаючи на формат зустрічі, учасникам було запропоновано самим створити в школах путівники-порадники та подарувати їх своїм одноліткам.

Даний проєкт спрямований на створення безпечного середовища в школі, яке забезпечує необхідні умови для навчання, успішної соціалізації та гармонійного розвитку дітей та підлітків. Реалізуючи проєкт в стінах школи, учні мають можливість висловити своє бачення, якою має бути школа та самостійно виробити алгоритм подолання конфліктів мирним шляхом.

До конференції долучився доцент кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права, кандидат юридичних наук Пивоваров Володимир Володимирович з Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого та високо оцінив роботу учнівського колективу.

Фотозвіт

Кiлькiсть переглядiв: 0